Volontär

Gör en ovärderlig insats – bli volontär hos oss!

Som volontär hos Kvinnojouren i Lund kan du göra en mängd olika saker. Till exempel svarar våra volontärer i vår stödtelefon och är med och anordnar läger och träffar för våldsutsatta och deras barn. Som volontär kan du också vara med i våra olika arbetsgrupper för opinionsbildning, kunskapsspridning och förebyggande arbete.

Tillsammans med Tjejjouren i Lund bjuder vi varje onsdag in till Träffpunkten, som du kan läsa mer om här, och var tredje vecka har vi volontärmöte där du både lär känna andra volontärer, lär dig en massa av de föredragshållare vi bjuder in och där vi gemensamt planerar vår verksamhet. Trots att Kvinnojouren arbetar med allvarliga frågor har vi också trevligt tillsammans när vi ses!

Om du har andra idéer om vad du skulle vilja göra som volontär lyssnar vi självklart gärna på dem!

För att bli volontär behöver du bli medlem i Kvinnojouren. Det blir du genom att betala in medlemsavgiften (100kr/år) till bankgiro 329-2927 eller swisha till 123 098 79 82. Glöm inte att ange ditt namn och din mejladress!

För att engagera dig i Kvinnojouren behöver du gå vår grundutbildning. Den inleds med Unizons helgutbildning i jourarbete. Nästa utbildning hålls helgen 28-29 oktober. Hör av dig om du är intresserad av en plats till info@kvinnojourenlund.se

Vill du arbeta i jourens stödverksamhet behöver du också visa upp ett utdrag ur straffregistret. Det beställer du från polisen och tar med det oöppnade kuvertet när vi ses.

Om du har några frågor eller funderingar är alltid välkommen att höra av dig till oss på mail: info@kvinnojourenlund.se

VARMT VÄLKOMMEN SOM VOLONTÄR!