KVINNOJOUREN LUND | Volontär

Volontär

Gör en ovärderlig insats – bli volontär hos oss!

Kvinnojouren har idag fem personer anställda på varierande sysselsättningsgrad, men för att verksamheten ska fungera så behövs volontärer som är beredda att bidra med sin tid och sina kunskaper.

Som volontär på Kvinnojour gör du konkret skillnad för att bidra till ett jämställt samhälle fritt från våld. För att bli volontär behöver du:

  • Vara medlem i föreningen Kvinnojouren i Lund.  Det blir du genom att betala in medlemsavgiften (100kr/år) till bankgiro 329-2927 eller swisha till 123 098 79 82. Glöm inte att ange ditt namn och din mejladress!
  • Lämna utdrag ur belastningsregistret. Det beställer du från polisen och tar med det oöppnade kuvertet när vi ses.
  • Skriva under tystnadslöfte
  • Genomgå jourens grundutbildning
  • Fylla i och lämna in ett volontärkort och en överenskommelse gällande dina åtaganden på jouren

 

Du väljer själv vilken eller vilka delar av jourens verksamheter du vill vara aktiv inom. Du kan välja mellan:

Klicka på den verksamhet som du vill veta mer om.

 

Vi erbjuder dig utbildning, fortbildning, kontinuerliga träffar och arbetsmöten, handledning och – trots de allvarliga frågor vi arbetar med – en fin samvaro med andra som strävar mot samma mål. Behöver du ett intyg på dina volontärinsatser skriver vi gärna det.

För att engagera dig i Kvinnojouren behöver du gå vår grundutbildning. Den inleds med Unizons helgutbildning i jourarbete. Nästa utbildning hålls till hösten. Tiden är 9.30-15 båda dagarna. Hör av dig om du är intresserad av en plats till info@kvinnojourenlund.se

Om du har några frågor eller funderingar är alltid välkommen att höra av dig till oss på mail: info@kvinnojourenlund.se

VARMT VÄLKOMMEN SOM VOLONTÄR!